Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli tart
Bademli tart
Pratik Bademli tart Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 adet sade pandispanya
5 adet incir şekerlemesi
5 adet portakal kabuğu şekerlemesi
1 çay bardağı iri doğranmış badem
1 çay bardağı iri doğranmış antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 adet acıbadem kurabiyesi
yarım çay bardağı su
1 adet yumurtanın akı
üzerine: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık

Hazırlanışı: Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın. Badem, antepfıstığı, 1 çorba kaşığı kayısı marmeladı ve nişastayı (malzemenin kekin arasında düzenli durmasını sağlıyor) ekleyin. Kekin üzerine bu harcı yayın. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirin. Yumurta akını ekleyin. Su ilave edin. Karıştırıp, bu karışımı krema torbasına doldurun. Tartın üzerine şekilli olarak sıkın. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. Kalan 1 çorba kaşığı kayısı marmeladını cezvede ısıtın. Tartın üzerine sürün. Kenarlarını kıyılmış fındıkla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri