Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli tart
Bademli tart
Pratik Bademli tart Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 adet sade pandispanya
5 adet incir şekerlemesi
5 adet portakal kabuğu şekerlemesi
1 çay bardağı iri doğranmış badem
1 çay bardağı iri doğranmış antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 adet acıbadem kurabiyesi
yarım çay bardağı su
1 adet yumurtanın akı
üzerine: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık

Hazırlanışı: Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın. Badem, antepfıstığı, 1 çorba kaşığı kayısı marmeladı ve nişastayı (malzemenin kekin arasında düzenli durmasını sağlıyor) ekleyin. Kekin üzerine bu harcı yayın. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirin. Yumurta akını ekleyin. Su ilave edin. Karıştırıp, bu karışımı krema torbasına doldurun. Tartın üzerine şekilli olarak sıkın. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. Kalan 1 çorba kaşığı kayısı marmeladını cezvede ısıtın. Tartın üzerine sürün. Kenarlarını kıyılmış fındıkla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri