Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli tart
Bademli tart
Pratik Bademli tart Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 adet sade pandispanya
5 adet incir şekerlemesi
5 adet portakal kabuğu şekerlemesi
1 çay bardağı iri doğranmış badem
1 çay bardağı iri doğranmış antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 adet acıbadem kurabiyesi
yarım çay bardağı su
1 adet yumurtanın akı
üzerine: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık

Hazırlanışı: Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın. Badem, antepfıstığı, 1 çorba kaşığı kayısı marmeladı ve nişastayı (malzemenin kekin arasında düzenli durmasını sağlıyor) ekleyin. Kekin üzerine bu harcı yayın. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirin. Yumurta akını ekleyin. Su ilave edin. Karıştırıp, bu karışımı krema torbasına doldurun. Tartın üzerine şekilli olarak sıkın. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. Kalan 1 çorba kaşığı kayısı marmeladını cezvede ısıtın. Tartın üzerine sürün. Kenarlarını kıyılmış fındıkla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri