Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli tart
Bademli tart
Pratik Bademli tart Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 adet sade pandispanya
5 adet incir şekerlemesi
5 adet portakal kabuğu şekerlemesi
1 çay bardağı iri doğranmış badem
1 çay bardağı iri doğranmış antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 adet acıbadem kurabiyesi
yarım çay bardağı su
1 adet yumurtanın akı
üzerine: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık

Hazırlanışı: Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın. Badem, antepfıstığı, 1 çorba kaşığı kayısı marmeladı ve nişastayı (malzemenin kekin arasında düzenli durmasını sağlıyor) ekleyin. Kekin üzerine bu harcı yayın. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirin. Yumurta akını ekleyin. Su ilave edin. Karıştırıp, bu karışımı krema torbasına doldurun. Tartın üzerine şekilli olarak sıkın. 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. Kalan 1 çorba kaşığı kayısı marmeladını cezvede ısıtın. Tartın üzerine sürün. Kenarlarını kıyılmış fındıkla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri