Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Armutlu krep
Armutlu krep
Pratik Armutlu krep Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
Krep için:
1 su bardağından bir parmak eksik un
Altı buçuk çorba kaşığı süt
Altı buçuk çorba kaşığı su
1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
içi için: 4 adet armut
3 çorba kaşığı kaymak
servis için: hazır çikolata sos
arzunuza göre reçel

Hazırlanışı: Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az miktardaki sıvıyağı kızdırın. Krep hamurundan bir kepçe alıp, tavada önlü arkalı kızartın. Krep hamurunun tümü bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Armutların kabuğunu soyun. Dilimleyip, kendi suyunda pişirin. Kreplerin içine kaymak sürüp, pişen armut dilimlerini yerleştirin. Rulo yapıp, çikolata sos ve reçel ile servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri