Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ahududulu ve çikolatalı katlar
Ahududulu ve çikolatalı katlar
Pratik Ahududulu ve çikolatalı katlar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gr ahududu
250 gram bitter çikolata
8 kare milföy hamuru
3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı
1.5 su bardağı çırpılmış kremşanti
3 çorba kaşığı pudraşeker

Hazırlanışı: Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini çatalla yer yer delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastırarak iyice inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatayı bir kaba ufalayıp benmari usulü eritin. Hafif ılınınca fırça ile milföylerin üzerini kaplayacak şekilde sürün. Hamurları yağlı kağıtla birlikte buzdolabına alıp iyice katılaşıncaya kadar bekletin. Nane yaprakları, kremşanti ve peyniri çukur bir kapta çırpıp buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Çikolatalı milföylerin yarısının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirin. Kalan milföylerle kapatıp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin. Üzerlerine pudraşeker serpip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri