Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Tart hamuru için:
yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı fındık içi
200 gram kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı likör
50 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
içi için: 200 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
¼ su bardağı süt
3 adet yumurtanın sarısı
krem şanti için: 2/3 su bardağı soğuk süt
1 paket kakaolu toz krem şanti

Hazırlanışı: Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün. Bisküvi, kakao, şeker ve likörü ekleyip karıştırın. Erimiş çikolata ve yağı karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı sıvıyağ ile yağlanmış 23 cm’lik yuvarlak tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı buzdolabında yarım gün dinlendirin. İçi için çikolata, tereyağı ve sütü benmaride eritin. Diğer tarafta yumurta sarılarını mikserle çırpın. Kakaolu toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşana kadar mikserleyin. Krem şantiye yumurta sarılarını ve benmaride eriyen çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri