Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Tart hamuru için:
yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı fındık içi
200 gram kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı likör
50 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
içi için: 200 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
¼ su bardağı süt
3 adet yumurtanın sarısı
krem şanti için: 2/3 su bardağı soğuk süt
1 paket kakaolu toz krem şanti

Hazırlanışı: Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün. Bisküvi, kakao, şeker ve likörü ekleyip karıştırın. Erimiş çikolata ve yağı karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı sıvıyağ ile yağlanmış 23 cm’lik yuvarlak tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı buzdolabında yarım gün dinlendirin. İçi için çikolata, tereyağı ve sütü benmaride eritin. Diğer tarafta yumurta sarılarını mikserle çırpın. Kakaolu toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşana kadar mikserleyin. Krem şantiye yumurta sarılarını ve benmaride eriyen çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

Çıtır ekmeği kare şeklinde kesin. Diyet labne peyniri toz tatlandırıcıyla karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri