Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Tart hamuru için:
yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı fındık içi
200 gram kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı likör
50 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
içi için: 200 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
¼ su bardağı süt
3 adet yumurtanın sarısı
krem şanti için: 2/3 su bardağı soğuk süt
1 paket kakaolu toz krem şanti

Hazırlanışı: Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün. Bisküvi, kakao, şeker ve likörü ekleyip karıştırın. Erimiş çikolata ve yağı karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı sıvıyağ ile yağlanmış 23 cm’lik yuvarlak tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı buzdolabında yarım gün dinlendirin. İçi için çikolata, tereyağı ve sütü benmaride eritin. Diğer tarafta yumurta sarılarını mikserle çırpın. Kakaolu toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşana kadar mikserleyin. Krem şantiye yumurta sarılarını ve benmaride eriyen çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri