Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
250 gram milföy hamuru
200 gram bitter çikolata
60 gram tereyağı
1 yumurta
6 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tozşeker
200 gram krema

Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın. Karışımın dörtte birini süsleme için ayırın. Milföy hamurlarını bir kare oluşturacak şekilde yan yana dizin. Merdaneyle hafifçe bastırıp yapışmalarını sağlayın. Tart kalıbına yerleştirip kenar kısımlarını kesin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Hamuru fırından alıp üzerine çikolatalı karışımı ilave edin. Fırın ayarını 160 dereceye getirip 15 dakika daha pişirin. Soğutup kalan çikolata sosu üzerine ekleyin. Kıyılmış çikolata ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri