Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı krep
Çikolatalı krep
Pratik Çikolatalı krep Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Krep hamuru için:
2 su bardağı un
1 tutam tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
1 tutam tuz

kızartmak için: sıvıyağ
için için:
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dondurulmuş Frenk üzümü

üzeri için: bitter çikolata

Hazırlanışı: Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan 1 çorba kepçesi alarak tavaya dökün ve arkalı önlü pişirip yağlı kağıt üzerine alın. Hamur bitene kadar her seferinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ dökerek krepleri pişirin. İç harcı da hazırlamak için Frenk üzümü hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak harmanlayın. Harcı kreplere paylaştırın. En son üzerine biraz Frenk üzümü serpip ikiye katlayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kreplerin üzerine gezdirerek servis yapın.


Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri