Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı krep
Çikolatalı krep
Pratik Çikolatalı krep Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Krep hamuru için:
2 su bardağı un
1 tutam tozşeker
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
1 tutam tuz

kızartmak için: sıvıyağ
için için:
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dondurulmuş Frenk üzümü

üzeri için: bitter çikolata

Hazırlanışı: Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan 1 çorba kepçesi alarak tavaya dökün ve arkalı önlü pişirip yağlı kağıt üzerine alın. Hamur bitene kadar her seferinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ dökerek krepleri pişirin. İç harcı da hazırlamak için Frenk üzümü hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak harmanlayın. Harcı kreplere paylaştırın. En son üzerine biraz Frenk üzümü serpip ikiye katlayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kreplerin üzerine gezdirerek servis yapın.


Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri