Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Genç Dana Bonfilesi Genç Dana Bonfilesi
Pratik Genç Dana Bonfilesi Tarifi

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...


Etli Enginar Etli Enginar
Pratik Etli Enginar Tarifi

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.


Chili Con Carne Chili Con Carne
Pratik Chili Con Carne Tarifi

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...


Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Pratik Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu Tarifi

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...


Taze kekikli kuzu filet Taze kekikli kuzu filet
Pratik Taze kekikli kuzu filet Tarifi

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...


Sac Kavurma Sac Kavurma
Pratik Sac Kavurma Tarifi

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...


Fıstıklı kuzu sarma Fıstıklı kuzu sarma
Pratik Fıstıklı kuzu sarma Tarifi

Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'dan sunumu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek. Mutlaka deneyin...


Dana bonfileye sarılı madımak Dana bonfileye sarılı madımak
Pratik Dana bonfileye sarılı madımak Tarifi

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...


Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Arpa Şehriyeli Et Yahnisi
Pratik Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.


Bayram Kavurması Bayram Kavurması
Pratik Bayram Kavurması Tarifi

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.


Tantuni Tantuni
Pratik Tantuni Tarifi

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.


Bezelyeli Kuzu Şiş Bezelyeli Kuzu Şiş
Pratik Bezelyeli Kuzu Şiş Tarifi

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.


Biberli Kuzu Kızartma Biberli Kuzu Kızartma
Pratik Biberli Kuzu Kızartma Tarifi

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.


Elbasan Tava Elbasan Tava
Pratik Elbasan Tava Tarifi

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.


Fırında Et Fırında Et
Pratik Fırında Et Tarifi

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.


Hamurlu Kuzu Budu Hamurlu Kuzu Budu
Pratik Hamurlu Kuzu Budu Tarifi

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.


Kavurma Kavurma
Pratik Kavurma Tarifi

1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.


Kuzu Çöp Şiş Kuzu Çöp Şiş
Pratik Kuzu Çöp Şiş Tarifi

Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın.


Kuzu Pirzola Kuzu Pirzola
Pratik Kuzu Pirzola Tarifi

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.


Rezeneli kuzu eti Rezeneli kuzu eti
Pratik Rezeneli kuzu eti Tarifi

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...


Kurze Kurze
Pratik Kurze Tarifi

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..


Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Arpa Şehriyeli Et Yahnisi
Pratik Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.


Baharatlı Gulaş Baharatlı Gulaş
Pratik Baharatlı Gulaş Tarifi

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.


Izgara tavuk şiş Izgara tavuk şiş
Pratik Izgara tavuk şiş Tarifi

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın


Fırında sebzeli pirzola Fırında sebzeli pirzola
Pratik Fırında sebzeli pirzola Tarifi

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.


Balık pidesi Balık pidesi
Pratik Balık pidesi Tarifi

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.


Soslu sac kavurma Soslu sac kavurma
Pratik Soslu sac kavurma Tarifi

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.


Niğde tavası Niğde tavası
Pratik Niğde tavası Tarifi

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin


Bezelye kaplı rosto Bezelye kaplı rosto
Pratik Bezelye kaplı rosto Tarifi

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.


Kuzu sorpa Kuzu sorpa
Pratik Kuzu sorpa Tarifi

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.


Kuzu çevirme Kuzu çevirme
Pratik Kuzu çevirme Tarifi

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.


Saray sarması Saray sarması
Pratik Saray sarması Tarifi

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.


Lahanalı kuzu Lahanalı kuzu
Pratik Lahanalı kuzu Tarifi

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.


Turşu yahnisi Turşu yahnisi
Pratik Turşu yahnisi Tarifi

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.


Shangay usulü et Shangay usulü et
Pratik Shangay usulü et Tarifi

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.


Dana sote Dana sote
Pratik Dana sote Tarifi

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.


Madımaklı kuzu sarma Madımaklı kuzu sarma
Pratik Madımaklı kuzu sarma Tarifi

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...


Portakallı bonfile Portakallı bonfile
Pratik Portakallı bonfile Tarifi

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri