Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Turşu yahnisi
Turşu yahnisi
Pratik Turşu yahnisi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg lahana turşusu
yarım kg iri doğranmış kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı salçalık biber
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım kesmeşeker
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kalın bulgur
2 çay kaşığı pulbiber
birkaç yaprak reyhan (taze veya kuru)

Hazırlanışı: Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun. Havuç ve kırmızı biberleri jülyen doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları, havucu ve kırmızı salçalık biberi ve salçayı ete ekleyin. 1-2 dakika kavurup lahana turşusunu tencereye katın. Çentilmiş sarımsak, pulbiber ve şekeri ilave edip pişmeye bırakın. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun. Reyhan serpip servis yapın.

Aşçının notu: Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.


Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri