Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Turşu yahnisi
Turşu yahnisi
Pratik Turşu yahnisi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg lahana turşusu
yarım kg iri doğranmış kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı salçalık biber
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım kesmeşeker
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kalın bulgur
2 çay kaşığı pulbiber
birkaç yaprak reyhan (taze veya kuru)

Hazırlanışı: Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun. Havuç ve kırmızı biberleri jülyen doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları, havucu ve kırmızı salçalık biberi ve salçayı ete ekleyin. 1-2 dakika kavurup lahana turşusunu tencereye katın. Çentilmiş sarımsak, pulbiber ve şekeri ilave edip pişmeye bırakın. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun. Reyhan serpip servis yapın.

Aşçının notu: Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.


Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri