Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Shangay usulü et
Shangay usulü et
Pratik Shangay usulü et Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
250 gram arpacık soğan
5-6 adet sivri biber, 20 adet kiraz domates
tuz, karabiber, kekik, sıvıyağ

Hazırlanışı: Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Diğer tarafta yayvan bir tencerede sıvıyağ ile arpacık soğanları kavurun. Pişen eti soğana ilave edip kavurmaya devam edin. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp kare şeklinde doğrayın. Biberleri domateslerle birlikte tenceredeki etli karışıma ilave edin. Tuz, karabiber, kekik ekleyip kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri