Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Shangay usulü et
Shangay usulü et
Pratik Shangay usulü et Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
250 gram arpacık soğan
5-6 adet sivri biber, 20 adet kiraz domates
tuz, karabiber, kekik, sıvıyağ

Hazırlanışı: Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Diğer tarafta yayvan bir tencerede sıvıyağ ile arpacık soğanları kavurun. Pişen eti soğana ilave edip kavurmaya devam edin. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp kare şeklinde doğrayın. Biberleri domateslerle birlikte tenceredeki etli karışıma ilave edin. Tuz, karabiber, kekik ekleyip kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Oktay Usta'nın tarifi

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri