Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Shangay usulü et
Shangay usulü et
Pratik Shangay usulü et Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
250 gram arpacık soğan
5-6 adet sivri biber, 20 adet kiraz domates
tuz, karabiber, kekik, sıvıyağ

Hazırlanışı: Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Diğer tarafta yayvan bir tencerede sıvıyağ ile arpacık soğanları kavurun. Pişen eti soğana ilave edip kavurmaya devam edin. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp kare şeklinde doğrayın. Biberleri domateslerle birlikte tenceredeki etli karışıma ilave edin. Tuz, karabiber, kekik ekleyip kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri