Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Rezeneli kuzu eti
Rezeneli kuzu eti
Pratik Rezeneli kuzu eti Tarifi

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

Malzemeler:
600 gr kemiksiz kuzu sırtı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 rezene kökü
1 su bardağı demi glace sos
2 su bardağı kırmızı şarap
4 dal taze biberiye

Hazırlanışı:  Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin. Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri