Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı bonfile
Portakallı bonfile
Pratik Portakallı bonfile Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
5 dilim bonfile (ince şeritler halinde doğranmış)
2 adet büyük portakal
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam yağı
2 adet orta boy havuç
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı soya sos

Hazırlanışı: Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yine ince şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Taze soğanları, yeşil kısımları da dahil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sos ve marine suyunu da ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Aşçının notu: Etlerin pişip pişmediğini, tadarak da kontrol edip pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Bu yemeği pilav ya da sade makarna ile servis yapabilirsiniz.


Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri