Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı bonfile
Portakallı bonfile
Pratik Portakallı bonfile Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
5 dilim bonfile (ince şeritler halinde doğranmış)
2 adet büyük portakal
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam yağı
2 adet orta boy havuç
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı soya sos

Hazırlanışı: Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yine ince şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Taze soğanları, yeşil kısımları da dahil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sos ve marine suyunu da ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Aşçının notu: Etlerin pişip pişmediğini, tadarak da kontrol edip pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Bu yemeği pilav ya da sade makarna ile servis yapabilirsiniz.


Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri