Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Madımaklı kuzu sarma
Madımaklı kuzu sarma
Pratik Madımaklı kuzu sarma Tarifi

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Malzemeler: 1 kişilik
250 gram kemikli kuzu sırtı
içi için: 4 çorba kaşığı konserve madımak
1 adet kuru soğan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
tuz, taze baharat
kuskus pilavı için: 1 çay bardağı kuskus makarna
3 adet kurutulmuş domates, közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı, 3 diş sarımsak
rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, beyaz toz biber
garnitür için: bir miktar tozşeker, 3 adet siyah üzüm

Hazırlanışı: Kuzu sırtı rulo yapılacak şekilde açılır. Et döveceği ile iyice inceltilir. İnce doğranmış soğanlar sıvıyağda sotelenir. Soğanlar kavrulduktan sonra madımak ilave edilerek kavurmaya devam edilir. kavurma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve rendelenmiş kaşar peyniri ile küp şeklinde doğranmış közlenmiş biber ilave edilir. Hazırlanan iç etin üzerine yayılır, üzerine taze baharatlar serpiştirilerek rulo haline getirilir. Açılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur. 160 derecelik fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirilir. Kuskus pilavı için önce makarna haşlar gibi kuskus haşlanır ve süzülür. Küp şeklinde doğranmış közlenmiş biber ve kuru domates sotelendikten sonra kuskus ilave edilir. son olarak tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulduktan sonra tuz, biber ve baharatlarla tatlandırılır. Fırından çıkarılan et dilimlenerek servis tabağına alınır. Kuskus pilavı ile servis edilir. Dilerseniz yanında siyah üzümleri kremalize ederek servis edebilirsiniz.


Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri