Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı kuzu
Lahanalı kuzu
Pratik Lahanalı kuzu Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 adet küçük lahana
750 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet pırasa
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı salçalık biber
1 dal kereviz sapı
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 tutam kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber ve kimyon
10 adet kişniş tohumu
birkaç dal maydanoz
tuz, karabiber
10 su bardağı tavuk suyu (lahanayı haşlamak için)

Hazırlanışı: Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin. Soğan, salçalık kırmızı biber ve havuçları ise küp doğrayın. Kereviz yapraklarını ve sarımsakları kıyın. Hazırladığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyin. Salça ve pulbiberi de katıp 1-2 dakika daha kavurun. Etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup 1 taşım kaynatın. Küp doğradığınız domatesleri, kekik, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. Suyunu ara sıra kontrol ederek ağır ateşte bir buçuk saat pişirip altını kapatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayıp tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Etleri üzerine yerleştirdikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri