Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı kuzu
Lahanalı kuzu
Pratik Lahanalı kuzu Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 adet küçük lahana
750 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet pırasa
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı salçalık biber
1 dal kereviz sapı
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 tutam kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber ve kimyon
10 adet kişniş tohumu
birkaç dal maydanoz
tuz, karabiber
10 su bardağı tavuk suyu (lahanayı haşlamak için)

Hazırlanışı: Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin. Soğan, salçalık kırmızı biber ve havuçları ise küp doğrayın. Kereviz yapraklarını ve sarımsakları kıyın. Hazırladığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyin. Salça ve pulbiberi de katıp 1-2 dakika daha kavurun. Etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup 1 taşım kaynatın. Küp doğradığınız domatesleri, kekik, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. Suyunu ara sıra kontrol ederek ağır ateşte bir buçuk saat pişirip altını kapatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayıp tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Etleri üzerine yerleştirdikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Çocukların keyifle yiyeceği bir muffin tarifi..

Osman Salkım'dan farklı bir yahni tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri