Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuzu çevirme
Kuzu çevirme
Pratik Kuzu çevirme Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 adet kemikli kuzu budu
3 diş sarımsak
10-15 adet tane karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 dal biberiye
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 demet tere
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün. Zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, fırça yardımıyla budun her tarafına sürün. Fırını en yüksek derecede ısıtın. Tel ızgarayı fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Budu ızgaraya alıp, 5-10 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin. Daha sonra ısıyı 170 dereceye düşürün. Az pişmiş istiyorsanız 1 saat, çok pişmiş istiyorsanız 2 saat pişirin.

Limon kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun suyunu sıkın. Tereyi kırın. Fırın tepsisinde biriken fazla yağı atıp, kalan suyu sos olarak kullanmak üzere başka bir kaba alın. İçine limon kabuğu rendesi, limon suyu, biberiye ve tereyi ilave edip, karıştırın. Budun üzerine gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri