Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuzu çevirme
Kuzu çevirme
Pratik Kuzu çevirme Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 adet kemikli kuzu budu
3 diş sarımsak
10-15 adet tane karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 dal biberiye
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 demet tere
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün. Zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, fırça yardımıyla budun her tarafına sürün. Fırını en yüksek derecede ısıtın. Tel ızgarayı fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Budu ızgaraya alıp, 5-10 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin. Daha sonra ısıyı 170 dereceye düşürün. Az pişmiş istiyorsanız 1 saat, çok pişmiş istiyorsanız 2 saat pişirin.

Limon kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun suyunu sıkın. Tereyi kırın. Fırın tepsisinde biriken fazla yağı atıp, kalan suyu sos olarak kullanmak üzere başka bir kaba alın. İçine limon kabuğu rendesi, limon suyu, biberiye ve tereyi ilave edip, karıştırın. Budun üzerine gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayırın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri