Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Genç Dana Bonfilesi
Genç Dana Bonfilesi
Pratik Genç Dana Bonfilesi Tarifi

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Malzemeler:
180 gr dana bonfilesi
1 adet közlenmiş patlıcan
5 adet taş mantarı
yarım adet kabak
yarım adet havuç
1 fincan rizotto (önceden pişirilmiş)
5 adet ceviz
yarım kuru soğan
2 çay kaşığı Madagaskar biber
1 çay bardağı demiglas sos
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı permesan peyniri

Hazırlanışı: Sebzeleri bir forma yardımıyla kalp şeklinde çıkarıp hafif tuzlu suda haşlayın. Soğanları minik minik doğrayıp tavada soteleyin. Mantarları da içine ilave edip bir miktar daha soteleyin. İçerisine krema ve rizottoyu ekleyip permesan peynirini de katın ve baharatlarla tatlandırın. Başka bir teflon tavada bir miktar yağla birlikte bonfileyi kısık ateşte pişirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirdikten sonra hazır demiglas sosun içine Madagaskar biberlerini ekleyip üzerine koyun. Diğer garnitürlerle birlikte dekore edip servis edebilirsiniz.


Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri