Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında sebzeli pirzola
Fırında sebzeli pirzola
Pratik Fırında sebzeli pirzola Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 kg bütün kuzu pirzola
300 gr arpacık soğan
10 diş sarımsak
200 gr saplı kiraz domates
6 patates
Yarım su bardağı şarap
1 su bardağı sıcak su
1 dal taze biberiye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin. Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın. Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin. Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.

Kaynak: Lezzet


İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri