Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dana bonfileye sarılı madımak
Dana bonfileye sarılı madımak
Pratik Dana bonfileye sarılı madımak Tarifi

Malzemeler:
160 gr ince açılmış dana bonfile eti
100 gr konserve madımak
20 gr keçi peyniri
15 adet slays dilimlenmiş patlıcan
15 adet  slays dilimlenmiş kabak
15 adet slays dilimlenmiş havuç
6 adet slays dilimlenmiş enginar
1 adet kuru kayısı
1 adet kuru incir
10 gr çam fıstığı
10 gr ince doğranmış kuru soğan
2 adet yeşil soğan
10 gr tereyağı
10 gr zeytinyağı
tuz
biber
demiglas sos

Hazırlanışı: Az sıvı yağda soğanlar hafifçe kavrulur. Ardından çam fıstığı  ilave edilir, hafif pembeleştikten sonra madımak ve ardından kuru kayısı ve kuru incir ilave edilir. Biraz kavrulur tuz, biber ile tatlandırılır.

Bonfile düz bir zemine açılır, içine madımak karışımı konulur ve rulo şeklinde sarılır. Açılmasın diye kürdan ile sabitlenir. Izgarada yavaş yavaş çevrilerek pişirilir. Diğer bir taraftan slays şeklinde hazırlanan sebzeler ızgarada pişirilir. Slays enginar dilimleri ön bir haşlamadan sonra ızgara pişirilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırılır. Izgara yapılan bütün sebzeler sıra sıra dizilir ve ikiye bölünür. Sebzelerin üzerine keçi peyniri konularak rulo haline getirilir. Ardından ön haşlamadan geçirilmiş olan taze soğanlar ile iki uç kısımlarına yakın noktadan bağlanır ve ortadan ikiye kesilir. Bu sebzeler bir tava yardımı ile tereyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Enginarlar tabağın ortasına yerleştirilir. Pişirilen et uygun bir şekilde kesilerek enginarların üzerine konulur. Sebzeler de yine enginarların üzerine gelecek şekilde yerleştirilir. Demiglas sos ısıtılır ve etlerin uç kısımlarından doğru tabağın ön kısmına dökülür. İstenirse sotelenmiş çeri domates, kuru patlıcan gibi sebzelerle dekore edilebilir. Afiyet olsun…


Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri