Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Pratik Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu Tarifi

Malzemeler : 4 kişilik
• 1 kg Kuzu but kemikli   
• 10 adet beyaz lahana (geniş yapraklarından) 
• 1 tutam taze biberiye     
• 1 tutam taze kekik    
• 10 gr Tuz      
• 5-10 adet karabiber tane   
• 50 gr tereyağı    
• 1 yemek kaşığı salça     
• 1 adet havuç     
• 1 adet kuru soğan    
• 1 adet sarımsak     
• 1 tutam kırmızı toz biber   
• 30 gr sıvı yağ     

Hazırlanışı: Kuzu but tuz  karabiber taze baharatlar ve kırmızı biber ile kaplanıp kızgın tavada alt üst edilir. Az hararetli fırında pişirilir(aşağı yukarı 2 saatte pişer yakmamaya dikkat ediniz). Soğan,havuç ve sarımsak iri parçalar halinde kavrulup salça eklenip salçada kavrulur yaklaşık 1 litre su eklenip bir taşım kaynatılıp kenarda bekletilir. Pişen kuzu kemiğinden ayrılır kemik önceden yapılan sosun içine karıştırılır sos yaklaşık 250 gr kalana kadar ağır ateşte kaynatılıp süzdürülür.

Kuzu eti küçük parçalara bölünüp bir miktar eritilmiş tereyağı ile ve sosun bir kısmı ile karıştırılır. Lahana yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanıp soğutulur. Kuzu etleri eşit miktarda lahanaların içine yerleştirilip bohça şeklinde sarılıp fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür kızarana kadar sıcak fırında bekletilir. Fırından alınan kuzuların üzerine sos dökülüp arzuya göre pilav veya patates ile sıcak servis edilir. 


Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri