Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinli ekmek Zeytinli ekmek
Pratik Zeytinli ekmek Tarifi

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.


Festival ekmekleri Festival ekmekleri
Pratik Festival ekmekleri Tarifi

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.


Kepek ekmeği Kepek ekmeği
Pratik Kepek ekmeği Tarifi

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.


Sütlü-yumurtalı ekmek Sütlü-yumurtalı ekmek
Pratik Sütlü-yumurtalı ekmek Tarifi

Oktay Usta'dan ekmek tarifi


Karbonatlı ekmek Karbonatlı ekmek
Pratik Karbonatlı ekmek Tarifi

Oktay Usta'nın ekmek tarifi


Domatesli taze otlu ekmek Domatesli taze otlu ekmek
Pratik Domatesli taze otlu ekmek Tarifi

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.


Pesto soslu ve domatesli ekmek Pesto soslu ve domatesli ekmek
Pratik Pesto soslu ve domatesli ekmek Tarifi

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.


Kırmızı biberli ekmek Kırmızı biberli ekmek
Pratik Kırmızı biberli ekmek Tarifi

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.


Zencefilli, incirli ve portakallı ekmek Zencefilli, incirli ve portakallı ekmek
Pratik Zencefilli, incirli ve portakallı ekmek Tarifi

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.


Buğday unlu ve cevizli ekmek Buğday unlu ve cevizli ekmek
Pratik Buğday unlu ve cevizli ekmek Tarifi

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.


Ruşeymli ve ballı ekmek Ruşeymli ve ballı ekmek
Pratik Ruşeymli ve ballı ekmek Tarifi

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.


Tahıl ambarı ekmeği Tahıl ambarı ekmeği
Pratik Tahıl ambarı ekmeği Tarifi

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.


Çavdar ekmeği Çavdar ekmeği
Pratik Çavdar ekmeği Tarifi

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.


Yulaf ekmeği Yulaf ekmeği
Pratik Yulaf ekmeği Tarifi

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.


Hamsili sebzeli mısır ekmeği Hamsili sebzeli mısır ekmeği
Pratik Hamsili sebzeli mısır ekmeği Tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.


Mısır ekmeği Mısır ekmeği
Pratik Mısır ekmeği Tarifi

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.


Baharlı ekmek Baharlı ekmek
Pratik Baharlı ekmek Tarifi

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.


Kabak çiçekli ekmekçikler Kabak çiçekli ekmekçikler
Pratik Kabak çiçekli ekmekçikler Tarifi

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Defneli mısır ekmeği Defneli mısır ekmeği
Pratik Defneli mısır ekmeği Tarifi

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.


Gül kokulu simit Gül kokulu simit
Pratik Gül kokulu simit Tarifi

Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri