Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinli ekmek
Zeytinli ekmek
Pratik Zeytinli ekmek Tarifi

Malzemeler: 2 adet
50 gram maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
1 kg un
1 su bardağı kıyılmış zeytin
4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur. Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra hamuru ikiye bölün. Yağlanmış iki ayrı kalıba hamurları yayın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilimleyerek servis yayın.

Kaynak: Sofra


Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri