Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinli ekmek
Zeytinli ekmek
Pratik Zeytinli ekmek Tarifi

Malzemeler: 2 adet
50 gram maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
1 kg un
1 su bardağı kıyılmış zeytin
4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur. Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra hamuru ikiye bölün. Yağlanmış iki ayrı kalıba hamurları yayın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilimleyerek servis yayın.

Kaynak: Sofra


Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri