Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinli ekmek
Zeytinli ekmek
Pratik Zeytinli ekmek Tarifi

Malzemeler: 2 adet
50 gram maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
1 kg un
1 su bardağı kıyılmış zeytin
4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur. Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra hamuru ikiye bölün. Yağlanmış iki ayrı kalıba hamurları yayın. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilimleyerek servis yayın.

Kaynak: Sofra


Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri