Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yulaf ekmeği
Yulaf ekmeği
Pratik Yulaf ekmeği Tarifi

Malzemeler:
1+1/8 kap ölçek su (yazın soğuk, kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek yulaf unu
2 küçük kaşık ölçek maya (aktif kuru)

Hazırlanışı (Ekmek makinesi ile):  Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin. Haznenin içine ilk olarak su ve sıvıyağı alın. Üzerine şeker, tuz, maya ve yulaf ununu ekledikten sonra makinenin kapağını kapatın. Makinenin üzerinden beyaz ekmek programını seçin. Program bitiminde ekmeği hazneden alıp altından pervaneyi çıkartın. Ekmeği temiz bir beze sarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyin.


Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri