Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yulaf ekmeği
Yulaf ekmeği
Pratik Yulaf ekmeği Tarifi

Malzemeler:
1+1/8 kap ölçek su (yazın soğuk, kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek yulaf unu
2 küçük kaşık ölçek maya (aktif kuru)

Hazırlanışı (Ekmek makinesi ile):  Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin. Haznenin içine ilk olarak su ve sıvıyağı alın. Üzerine şeker, tuz, maya ve yulaf ununu ekledikten sonra makinenin kapağını kapatın. Makinenin üzerinden beyaz ekmek programını seçin. Program bitiminde ekmeği hazneden alıp altından pervaneyi çıkartın. Ekmeği temiz bir beze sarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyin.


Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri