Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tahıl ambarı ekmeği
Tahıl ambarı ekmeği
Pratik Tahıl ambarı ekmeği Tarifi

Malzemeler: (1000 gram için)
625 gram tam buğday unu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı esmer şeker
1+1/2 tatlı kaşığı kuru maya
400 ml. Su

Hazırlanışı: Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın. Tuz, esmer şeker ve mayayı ekleyin. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamur pürüzsüz ve esnek olana kadar 5 dakika yoğurun. Tekrar kaseye alıp yağlanmış streç film ile üzerini kapatın. Ilık bir yerde kabarıp iki katına çıkana kadar 1 saat bekletin. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp iyice yoğurun. Gerekirse hamurun yapışmasını engellemek için tezgahı tekrar unlayın. Hamuru ekmeğin boyutuna göre 500 gram, 1 kg veya 1.8 litrelik ekmek kalıbına yerleştirin. Yağlanmış streç film ile üzerini kapatın. 30 dakika veya hamur kalıbın üst kenarına gelene kadar bekletin. Streç filmi kalıbın üzerinden alnı. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında küçük somon için 25-30 dakika, orta boy somon için 30-35 dakika ve en büyük için 35-40 dakika, ekmeğin üzeri kızarıp, parmak uçlarıyla vurunca boş bir ses çıkarana kadar pişirin. Büyük boyuttaki ekmekleri 15 dakika sonra kontrol edin ve üstleri yanıyorsa alüminyum folyo ile kapatın. Kalıbı fırından çıkartın. Ekmeği kalıbın kenarından bıçak yardımı ile kurtarın. Soğuması için fırın telinin üzerinde bekletin.


Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri