Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pesto soslu ve domatesli ekmek
Pesto soslu ve domatesli ekmek
Pratik Pesto soslu ve domatesli ekmek Tarifi

Malzemeler:
475 gram beyaz ekmek unu
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1+1/4 tatlı kaşığı instant kuru maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pesto sos
275 ml. Su
75 gram güneşte kurutulmuş domates (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı: Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamur esnek ve pürüzsüz bir hale gelene kadar hafif unlanmış bir yüzeyde 5 dakika iyice yoğurun. 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kurutulmuş domatesleri ve dolmalık fıstıkları hamura ekleyin. Hamuru derin bir kaseye alıp üzerine yağlanmış streç film ile kaplayın. Hamur iki katına çıkana kadar 1 saat ılık bir yerde bekletin. Kabaran hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alıp iyice yoğurun. 18 cm derinliğinde kare şeklinde bir kaba veya 1 kg’lık ekmek kalıbına yerleştirin. Üzerini tekrar streç filmle kaplayıp kabarması için 30 dakika daha bekletin. Hamurun üzerinden streç filmi çıkartıp 1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Geri kalan dolmalık fıstıkları üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika ekmek iyice kabarıp, parmak ucuyla vurulunca doş bir ses çıkartana kadar pişirin. Fırına koyduktan sonra 15 dakika sonra kontrol edin ve üstü yanıyorsa alüminyum folyo kaplayın. Kalıbı fırından çıkartın. Bıçak yardımı ile ekmeğin kenarlarını kalıptan kurtarın. Soğuması için fırın telinin üzerinde bekletin.


Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri