Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısır ekmeği
Mısır ekmeği
Pratik Mısır ekmeği Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg mısır unu
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
yetirince ılık su
1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı: Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun. Orta büyüklükte bir fırın tepsisini yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, diğer yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.


Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri