Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepek ekmeği
Kepek ekmeği
Pratik Kepek ekmeği Tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı kepek unu
1 su bardağı un
60 gr maya
2 çorba kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı çiçek yağı
su, tuz

Hazırlanışı: Hazırlanışı: Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, çiçek yağını ve suyu havuzun içine koyuyoruz. Tuzunu, şekerini ve unu üzerine serpiştiriyoruz. Yeteri kadar suyla hamuru yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Sonra şekil verip önce suya batırıyoruz, peşinden yulaf ezmesine batırıyoruz. Tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayası gelince 200 derece ısıtılmış fırında ekmeğimizi pişiriyoruz. Sıcacık kepek ekmeğimiz hazır.


Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri