Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepek ekmeği
Kepek ekmeği
Pratik Kepek ekmeği Tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı kepek unu
1 su bardağı un
60 gr maya
2 çorba kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı çiçek yağı
su, tuz

Hazırlanışı: Hazırlanışı: Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, çiçek yağını ve suyu havuzun içine koyuyoruz. Tuzunu, şekerini ve unu üzerine serpiştiriyoruz. Yeteri kadar suyla hamuru yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Sonra şekil verip önce suya batırıyoruz, peşinden yulaf ezmesine batırıyoruz. Tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayası gelince 200 derece ısıtılmış fırında ekmeğimizi pişiriyoruz. Sıcacık kepek ekmeğimiz hazır.


Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri