Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepek ekmeği
Kepek ekmeği
Pratik Kepek ekmeği Tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı kepek unu
1 su bardağı un
60 gr maya
2 çorba kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı çiçek yağı
su, tuz

Hazırlanışı: Hazırlanışı: Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, çiçek yağını ve suyu havuzun içine koyuyoruz. Tuzunu, şekerini ve unu üzerine serpiştiriyoruz. Yeteri kadar suyla hamuru yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Sonra şekil verip önce suya batırıyoruz, peşinden yulaf ezmesine batırıyoruz. Tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayası gelince 200 derece ısıtılmış fırında ekmeğimizi pişiriyoruz. Sıcacık kepek ekmeğimiz hazır.


Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri