Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karbonatlı ekmek
Karbonatlı ekmek
Pratik Karbonatlı ekmek Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı çiçek yağı
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz. İçine çiçek yağı, su koyuyoruz. Unun üzerine tuz, tozşeker, karbonat koyuyoruz. Yavaş yavaş unu dahil ederek yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip fırın tepsisine koyuyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.
Aşçının notu: Karbonatlı ekmeği isterseniz kalıplarda pişirebilirsiniz. İçinde maya olmadığı için mayalandırmaya gerek yok. Ekmeğimizin rengi sarımsı bir renk alır.


Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri