Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karbonatlı ekmek
Karbonatlı ekmek
Pratik Karbonatlı ekmek Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı çiçek yağı
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz. İçine çiçek yağı, su koyuyoruz. Unun üzerine tuz, tozşeker, karbonat koyuyoruz. Yavaş yavaş unu dahil ederek yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip fırın tepsisine koyuyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.
Aşçının notu: Karbonatlı ekmeği isterseniz kalıplarda pişirebilirsiniz. İçinde maya olmadığı için mayalandırmaya gerek yok. Ekmeğimizin rengi sarımsı bir renk alır.


Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri