Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karbonatlı ekmek
Karbonatlı ekmek
Pratik Karbonatlı ekmek Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı çiçek yağı
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz. İçine çiçek yağı, su koyuyoruz. Unun üzerine tuz, tozşeker, karbonat koyuyoruz. Yavaş yavaş unu dahil ederek yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip fırın tepsisine koyuyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.
Aşçının notu: Karbonatlı ekmeği isterseniz kalıplarda pişirebilirsiniz. İçinde maya olmadığı için mayalandırmaya gerek yok. Ekmeğimizin rengi sarımsı bir renk alır.


Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri