Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili sebzeli mısır ekmeği
Hamsili sebzeli mısır ekmeği
Pratik Hamsili sebzeli mısır ekmeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram hamsi (kılçığı alınmış)
yarım kg mısır unu
1-2 yaprak karalahana
3 yaprak pazı, 1 adet pırasa
8 dal taze soğan
10-15 dal maydanoz
4-5 yaprak taze nane
yarım çay bardağı bal baklası veya tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er tatlı kaşığı toz fesleğen, kekik, reyhan
yeteri kadar ılık su, tuz

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın. Sebzeleri derin bir kabın içine alın. İçine ince kıyılmış hamsi, mısır unu, bal baklası veya tozşeker, tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, fesleğen, kekik, reyhan ve tuz ilave edin. Karışım, boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Hamsili malzemeyi içine boşaltıp, 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, öbür yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri