Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gül kokulu simit
Gül kokulu simit
Pratik Gül kokulu simit Tarifi


Malzemeler: 6-8 adet için
Birinci aşama için: bir buçuk çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
ikinci aşama için: 1 tatlı kaşığı gülsuyu
6-7 su bardağı un
1 su bardağı su
şekil verdikten sonra: 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi
yarım su bardağı su

Hazırlanışı: Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün. Sonsa gülsuyunu, tuzu, suyu ve elenmiş unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 7-8 parçaya ayırıp, şekil verin. Önce uzun çubuklar yapın, ardından iki ucundan tutarak burgu haline getirin. Simitleri pekmezli suya batırın. Üstündeki suyun süzülmesi için bir tabağı ters çevirin ve pekmezlenen simidi üstüne koyup 5-10 saniye bekletin. Ardından susama bulayıp, tepsiye aktarın. Yarım saat tepside bekletin. (Ben 4 tanesini bir tepside, kalan dörtlüyü de daha sonra pişirdim.) tam anlamıyla sokak simidi elde ediyoruz, tek bir farkla misler gibi gül kokuyor bu simitler.


Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri