Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gül kokulu simit
Gül kokulu simit
Pratik Gül kokulu simit Tarifi


Malzemeler: 6-8 adet için
Birinci aşama için: bir buçuk çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
ikinci aşama için: 1 tatlı kaşığı gülsuyu
6-7 su bardağı un
1 su bardağı su
şekil verdikten sonra: 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi
yarım su bardağı su

Hazırlanışı: Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün. Sonsa gülsuyunu, tuzu, suyu ve elenmiş unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 7-8 parçaya ayırıp, şekil verin. Önce uzun çubuklar yapın, ardından iki ucundan tutarak burgu haline getirin. Simitleri pekmezli suya batırın. Üstündeki suyun süzülmesi için bir tabağı ters çevirin ve pekmezlenen simidi üstüne koyup 5-10 saniye bekletin. Ardından susama bulayıp, tepsiye aktarın. Yarım saat tepside bekletin. (Ben 4 tanesini bir tepside, kalan dörtlüyü de daha sonra pişirdim.) tam anlamıyla sokak simidi elde ediyoruz, tek bir farkla misler gibi gül kokuyor bu simitler.


Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri