Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Festival ekmekleri
Festival ekmekleri
Pratik Festival ekmekleri Tarifi

Malzemeler:
200 gram tam buğday unu (bir su bardağı kadar)
200 gram kepek unu
200 gram çavdar unu
100 gram mısır unu
50 gram yulaf ezmesi
2-3 yemek kaşığı keten tohumu
50 gram ayçiçek çekirdeği
50 gram fındık, badem veya ceviz (ince kıyılmış)
1 adet yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker

Hazırlanışı: Derin bir kaba bütün un çeşitlerini eleyip havalandırıp karıştırarak koyun. (İşin püf noktası bu havalandırma eyleminde gizli). Unların ortasını iyice çukurlaştırıp yaş mayayı koyun, çok az ılık su ile yumuşatın. Yavaş yavaş etrafından un karıştırarak macun kıvamında küçük bir hamur elde edin. (Buna üre hazırlama denir). Daha sonra etrafında kalan unlarla üzerini iyice kapatın. 10-15 dakika kadar sonra un yığını derin çatlaklar halinde yarılmaya başlar. İşte bu noktada diğer malzemeler ilave edin. Badem, fındık, ayçekirdeği keten tohumu, tuzu koyun.  Ilık su ilaveleriyle hamuru kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra pişireceğiniz kalıplara koyup, en az yarım saat bekletin. Fırına atmadan önce arzı edilirse hamurun üzerine yulaf ezmesi, kıyılmış fındık ve bademler serpiştirilebilir. İyice mayalanıp kabaran ekmek hamurlarını 200 derecelik fırında pişirin.


Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri