Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Defneli mısır ekmeği
Defneli mısır ekmeği
Pratik Defneli mısır ekmeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Birinci aşama için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kuru maya (instant değil)
ikinci aşama için: 2.5 su bardağı mısırunu
1 su bardağı buğday unu
1 ufak çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
2 adet orta boy defne yaprağı
(önce incecik doğranmış, ardından havanda iyice dövülmüş halde)

Hazırlanışı: Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Üstünü örterek, ılık kalacağı bir yerde 10-15 dakika maya köpürene dek bekletin. İki katına ulaşan mayaya, incecik doğranıp, havanda dövülmüş defne yaprağını, unu, mısır ununu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Yoğurup, şekil vererek tepsiye koyun. İki katına ulaşana dek hamuru dinlendirin. Bu arada fırını 15 dakika öncesinden ısıtın. Ekmeği fırına koyup, ilk 10 dakika 200 derecede, ardından 20-25 dakika 170 derecede (orta ısıda) pişirin.

Aşçının notu: Ekmek pişirme süresi 30-40 dakika arasında değişiyor.


Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Kurabiye hamuru için yağ ve tozşekeri mikserle çırpın. Diğer malzemeyi ekleyip bir hamur yapın.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri