Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Defneli mısır ekmeği
Defneli mısır ekmeği
Pratik Defneli mısır ekmeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Birinci aşama için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kuru maya (instant değil)
ikinci aşama için: 2.5 su bardağı mısırunu
1 su bardağı buğday unu
1 ufak çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
2 adet orta boy defne yaprağı
(önce incecik doğranmış, ardından havanda iyice dövülmüş halde)

Hazırlanışı: Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Üstünü örterek, ılık kalacağı bir yerde 10-15 dakika maya köpürene dek bekletin. İki katına ulaşan mayaya, incecik doğranıp, havanda dövülmüş defne yaprağını, unu, mısır ununu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Yoğurup, şekil vererek tepsiye koyun. İki katına ulaşana dek hamuru dinlendirin. Bu arada fırını 15 dakika öncesinden ısıtın. Ekmeği fırına koyup, ilk 10 dakika 200 derecede, ardından 20-25 dakika 170 derecede (orta ısıda) pişirin.

Aşçının notu: Ekmek pişirme süresi 30-40 dakika arasında değişiyor.


Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri