Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Buğday unlu ve cevizli ekmek
Buğday unlu ve cevizli ekmek
Pratik Buğday unlu ve cevizli ekmek Tarifi

Malzemeler:
175 gram buğday unu
150 gram kepekli ekmek
150 gram beyaz ekmek unu
1 çorba kaşığı esmer şeker
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1+1/2 tatlı kaşığı instant kuru maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
325 ml su
150 gram iri parçalanmış ceviz içi
un (üzerine serpmek için)

Hazırlanışı: Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamur esnek ve pürüzsüz bir hale gelene kadar hafifçe unlanmış tezgahta 5 dakika yoğurun. Cevizleri ekleyip hamuru tekrar kaseye koyun. Yağlanmış streç film ile üzerini kapatın ve iki katına çıkana kadar 1 saat ılık bir yerde bekletin.hamuru hafif bir yüzeye alın. Kabaca 28x10 cm boyutlarında oval bir somon haline getirin. Yağlınmış fırın tepsisine alın. Üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çapraz kesikler atın. Yine streç film ile kaplayıp 30 dakika kabarması için bekleyin. Streç filmi çıkartıp, üzerine biraz un serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana ve parmak uçlarıyla vurunca boş bir ses çıkarana kadar pişirin. Kalıbı fırından çıkartıp ekmeği bir bıçak yardımıyla kalıptan kurtarın. Ekmeği kalıptan çıkartıp soğuması için fırın telinin üzerinde bekletin.


Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri