Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharlı ekmek
Baharlı ekmek
Pratik Baharlı ekmek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
yarım çay bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
2 adet damla sakızı
1 tatlı kaşığı anason
3 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
tuz
üzerine: çörekotu

Hazırlanışı: Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin. Erimesi için 10 dakika bekletin. Dövülmüş damla sakızını mayaya ilave edin. Anason, sıvıyağ, un, yeşil zeytin ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeyi yoğurarak ekmek hamuru elde edin. Hamurun üzerin nemli bir bezle örterek 2 saat mayalanması için bekletin. Daha sonra hamura ekmek şekli verip, üzerine su sürün. Bıçakla üzerini şekillendirdikten sonra çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine un serpin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.  

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri