Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharlı ekmek
Baharlı ekmek
Pratik Baharlı ekmek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
yarım çay bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
2 adet damla sakızı
1 tatlı kaşığı anason
3 çorba kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
tuz
üzerine: çörekotu

Hazırlanışı: Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin. Erimesi için 10 dakika bekletin. Dövülmüş damla sakızını mayaya ilave edin. Anason, sıvıyağ, un, yeşil zeytin ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeyi yoğurarak ekmek hamuru elde edin. Hamurun üzerin nemli bir bezle örterek 2 saat mayalanması için bekletin. Daha sonra hamura ekmek şekli verip, üzerine su sürün. Bıçakla üzerini şekillendirdikten sonra çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine un serpin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.  

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri