Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çavdar ekmeği
Çavdar ekmeği
Pratik Çavdar ekmeği Tarifi

Malzemeler:
1+1/3 kap ölçek su (yazın soğuk, kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek çavdar unu
2 küçük kaşık ölçek maya (aktif kuru)

Hazırlanışı (Ekmek makinesi ile): Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin. Hazinenin içine ilk olarak su ve sıvıyağı alın. Üzerine şeker, tuz, maya ve çavdar ununu ekledikten sonra makinenin kapağını kapatın. Makinenin üzerinden beyaz ekmek programını seçin. Program bitiminde ekmeği hazneden alıp altından pervaneyi çıkartın. Ekmeği temiz bir beze sarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri