Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çavdar ekmeği
Çavdar ekmeği
Pratik Çavdar ekmeği Tarifi

Malzemeler:
1+1/3 kap ölçek su (yazın soğuk, kışın ılık)
1 küçük kaşık ölçek tuz
1 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ
3 kap ölçek çavdar unu
2 küçük kaşık ölçek maya (aktif kuru)

Hazırlanışı (Ekmek makinesi ile): Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin. Hazinenin içine ilk olarak su ve sıvıyağı alın. Üzerine şeker, tuz, maya ve çavdar ununu ekledikten sonra makinenin kapağını kapatın. Makinenin üzerinden beyaz ekmek programını seçin. Program bitiminde ekmeği hazneden alıp altından pervaneyi çıkartın. Ekmeği temiz bir beze sarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri