Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peşmelba
Peşmelba
Pratik Peşmelba Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
5 adet şeftali
1 tatlı kaşığı vanilya
yarım su bardağı likör
250 gram vanilyalı dondurma
100 gram böğürtlen
1 su bardağı krem şanti

Hazırlanışı: Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Vanilya ilave edip kaynatın. Likörü ilave edip 5-10 dakika dinlendirin. Şeftalilerden birinin çekirdeğini çıkardıktan sonra haşlama suyundan 1 çay bardağı ile mikserleyin. Diğer haşlanmış şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp kuplara alın. Üzerine vanilyalı dondurma ilave edin. Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyip servis yapın.


Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'ın tarifi

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri