Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pankek
Pankek
Pratik Pankek Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
2 adet yumurta
bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
üzerine: bal, vanilyalı dondurma

Hazırlanışı: Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin. Yumurtalı sütlü karışıma katın. İyice karıştırın. Küçük bir tavayı yağlayıp orta hararetli ocağın üzerine oturtun. Tava iyice kızdıktan sonra tavaya pankek kalıbını yerleştirin. Kalıbın içine yarım kepçe kadar karışımı dökün. Karışımın kalıbın içine yayılmasını sağlayın (kalıp yerine karışımı direk tavaya da dökebilirsiniz). Altı kızaran pankeki ters yüz edin ve diğer tarafını da pişirin. Pankekleri servis tabaklarına üst üste dizin. Pankeklerine üzerine çok hafif bal gezdirin. Yanında dilediğiniz meyve ile üzerine dondurma koyup servis yapın.


Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri