Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Krustadin
Krustadin
Pratik Krustadin Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Birer top çikolatalı, antepfıstıklı, vanilyalı ve kayısılı dondurma
2 çorba kaşığı iri kıyılmış antepfıstığı
krustadin için: 1 su bardağından iki parmak kadar fazla tozşeker
bir buçuk su bardağından bir parmak fazla un
altı buçuk çorba kaşığı margarin
10 adet yumurtanın akı
yarım çay kaşığı vanilya
frambuaz sos için: 250 gram frambuaz
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın. Yarım çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Mikserle 15-20 dakika çırpın. Mutfak tezgahının üzerinde hamuru ince açın. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 4-5 dakika pişirin. Bu arada sos için, frambuazları bir tencerede şekerle kaynatın. Kıvamını su ile ayarlayın. 5 dakika kaynatıp süzün. Limon suyunu ekleyin. Koyulaşana dek kaynatın. Soğumuş krustadinin içine dondurmaları koyun. Antepfıstığı ve frambuaz sosunu ekleyip, dilerseniz çikolatayla servis yapın.


Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri