Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Krokanlı Parfe
Krokanlı Parfe
Pratik Krokanlı Parfe Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
100 gr Vişne
 
Hazırlanışı:
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.
Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.

maksimum.com


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri