Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı dondurmalı kup
Kayısılı dondurmalı kup
Pratik Kayısılı dondurmalı kup Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
200 gram taze veya kuru kayısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
yarım kg dondurma
3 çorba kaşığı tozşeker (arzuya göre)

Hazırlanışı: Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir). Sonrasında suyunu süzün. Eğer kuru kayısı kullanıyorsanız, akşamdan sıcak suya koyup sabaha kadar bekletin. Kayısıların yumuşaması için yapılan bu işlemlerden sonra krem şantiyi hazırlayın. Bunun için, krem şantiyi sütle iyice çırpın. Kup bardaklarına sırayla krem şanti, kayısı ve dondurmayı pay ederek yerleştirin. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.


Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için çok lezzetli bir bulgur pilavı.. Ramazan sofralarınıza lezzet katacak bu yemek tarifini mutlaka deneyin.

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri