Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Frambuaz soslu dondurmalı beze
Frambuaz soslu dondurmalı beze
Pratik Frambuaz soslu dondurmalı beze Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 paket hazır beze
yarım kg frambuazlı dondurma
frambuaz sos
süslemek için: 1 paket hazır krema
2 çorba kaşığı pudraşekeri
meyve salatası için: 2 adet elma
2 adet muz
3 dilim ananas
3 adet kivi

Hazırlanışı: Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın. Meyveleri küp doğrayın. Bezelerin iki yanına meyve salatasını koyun. Her bezenin üzerine 1 top frambuazlı dondurma yerleştirin. Daha sonra dondurmanın üzerine ve tabağın kenarına frambuaz sosunu dökün. Pudraşekeri ve kremayı karıştırıp, krema sıkacağıyla sosun üzerini süsleyin.
Frambuaz sos için: Yarım kg frambuaza ¾ su bardağı tozşeker ve arzu ederseniz 1 ölçek konyak ekleyin. İçine bir paket vanilya katın ve karıştırın.


Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri