Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı dondurma
Elmalı dondurma
Pratik Elmalı dondurma Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
3 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kırmızı şarap
1 adet çubuk tarçın
6 adet tane karanfil
8-10 adet ayva çekirdeği
6 top vanilyalı dondurma

Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve 1 su bardağı kırmızı şarabı ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın. İçlerine, vanilyalı dondurmayı pay edin. Ayırdığınız elma kapakları ile elmaları kapatın. Tencerede kalan suyu elmaların dibine gezdirin. Dondurma erimeden servis yapın.


Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri