Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurmalı pastacıklar
Dondurmalı pastacıklar
Pratik Dondurmalı pastacıklar Tarifi

Malzemeler: 6  kişilik
2 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı meyveli müsli ya da mısır gevreği
6 top dondurma

Hazırlanışı: Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun. Elinizle ya da halka kalıplarla şekil verip servis tabaklarına alın. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra dondurma topları ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi / Elif Korkmazel'in tarifi


Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri