Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurmalı pasta
Dondurmalı pasta
Pratik Dondurmalı pasta Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
24 adet pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı badem (sıcak suda bekletip, kabukları soyulmuş)
sosu için: 2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin. İyice yoğurun. Yuvarlak bir cam kaba, streç film serin. Üzerine bisküvili karışımı yayın. Buzlukta dondurun. İyice donunca ters çevirin. Üzerine bademleri batırın. Tekrar buzluğa alın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için kakao, mısır nişastası ve tozşekeri süte ilave edin. Ocakta, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Daha sonra sosu ocaktan alın. İyice ılınınca, buzluktan aldığınız pastanın üzerini sosla iyice kaplayın ve dilimleyerek servis yapın.


Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri