Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurmalı krep bohçaları
Dondurmalı krep bohçaları
Pratik Dondurmalı krep bohçaları Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
bir buçuk su bardağı süt
dondurma
1 adet vanilya çubuğu
süslemek için: pudraşekeri
nane yaprağı, çilek

Hazırlanışı: Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun. Arkalı önlü pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Hafifçe ılınmış kreplerin içine birer top dondurma koyun. Uç kısımlarını üstte birleştirip, incecik kesilmiş vanilya kabuklarıyla bağlayın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine pudraşekeri serpin. Nane yaprağı ve çilekle süsleyip, servis yapın.


Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri