Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurma kulesi
Dondurma kulesi
Pratik Dondurma kulesi Tarifi

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Malzemeler:
kivi sos
frambuaz sos
karamel sos
taze frambuaz
dondurma
makaron
dekor için: kivi
çilek
kavun sos
taze tane
tropik meyve

Hazırlanışı: Makaronun bir tanesi tabağın ortasına yerleştirilir. Dondurma topu makaronun ortasına konulur, üzerine bir makaron yerleştirilir. Tekrar bir dondurma topu makaronun üzerine yerleştirilir. Ve üzerine dondurma topu konularak kule şeklini alır. Dondurma kulesinin bir tarafından kivi sos, bir tarafından frambuaz sos, kavun sos ve karamel sos dökülür. Dekor için frambuaz, kivi ve tropikal meyve tabağa yerleştirilir. Dondurmanın üzerine nane konulur.

Makaron yapılışı: 400 gr toz şeker, 130 gr yumurta beyazı,  200 gr toz badem iyice karıştırılır. Akışkan bir kıvam haline getirilir. Yağlı kağıdın üzerine dökülür. 200 derecede 12 dakikada pişirilir.

Kavun sos: 1 adet kavun, 1 double votka ve  4 adet nane yaprağı blender yardımıyla sos kıvamına getirilir.
Frambuaz sos:  1 kg frambuaz, 400 gr şeker, 200 gr glikoz ve 2 gr vanilya blender yardımıyla sos kıvamına getirilir.

Aşçının notu: Eğer makaron yapmak istemezseniz bu dondurma kulesini kağıt helva ile de yapabilirsiniz.


Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri