Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilekli parfe
Çilekli parfe
Pratik Çilekli parfe Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
100 gram margarin
300 gram krem peynir
yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı krem şanti
1 su bardağı fındık
200 gram kuru üzüm
yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
yarım limonun rendelenmiş kabuğu
250 gram çilek

Hazırlanışı: Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra yumuşayan margarini, krem peynir, yarım su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı krem şanti ile karıştırın. Ayıklanıp yıkanmış kuru üzüm, 1 su bardağı fındık, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyin. Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Çilekleri de karışıma ekleyin.orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın. Karışımı kalıba boşaltın. Bir gece buzlukta bekletin. Kalıbın kenarlarını bıçakla tatlıdan ayırarak, kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletip servis yapın.


Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri