Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı Bademli Kup
Çikolatalı Bademli Kup
Pratik Çikolatalı Bademli Kup Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
60 gr Bitter Çikolata
4 Adet Yumurta Sarısı
½ Su Bardağı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Tatlı Kaşığı Su
200 gr Eritilmiş Beyaz Çikolata
120 gr Margarin
2/3 Su Bardağı Krema
Pralin İçin
½ Su Bardağı Kavrulmuş ve Kabukları Çıkarılmış Badem
1/ Su Bardağı Toz Şeker
1/3 Su Bardağı Su
 
Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın. Buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın.
Mikser yardımıyle yumurta sarılarını, şeker, bal, Nescafe ve suyu koyu kıvam alana dek çırpın. Bu karışımı, eritilmiş beyaz çikolataya ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta, margarini mikserle çırpın ve krema kıvamına getirin. Yumurta sarılarını karışıma ekleyin. Orta boy bir kaba aktarın. Kremayı kar gibi bir kıvam alana dek çırpın.
Metal bir kaşıkla, kremayı çikolata karışımının içine ekleyin. İnce kıyılmış ya da robotta öğütülmüş pralini ekleyin. Karışımı kup bardaklarına alın. 2-3 saat buzdolabında soğutun. Büyük pralin parçalarıyle yerleştirin. Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapın.

Pralin İçin: Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine bademleri serpiştirin. Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte, kaynatmadan şekeri eritin. Tencerenin kenarlarına bir fırçayla su sürün. Kaynayınca ateşi kısın. Altın rengi alana dek ateşte tutun. Ocaktan hemen alın. Bademlerin üzerine dökün. İyice sertleşene dek bekleyin. Yarısını üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diğer yarısını öğüterek inceltin.
 
maksimum.com


Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri