Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı yaprak sarma
Zeytinyağlı yaprak sarma
Pratik Zeytinyağlı yaprak sarma Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 kg üzüm yaprağı
bir buçuk kg soğan
2 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı karabiber
1’er tatlı kaşığı yenibahar, kimyon, tatlı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 demet dereotu
yeteri kadar su, tuz

Hazırlanışı: Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin. Ardından yumuşaması için 10 dakika kaynatın. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ilave edip taneler beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine salça ve kuşüzümü ekleyip kavurmayı sürdürün. Sonra dolmalık fıstığı, baharatları, tuzu, tozşekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Bir iki kere çevirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yaprakları açıp üçlerine yeterli miktarda harç koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizip üzerine bir ağırlık yerleştirin. Üstünü geçecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirip, 25 dakika daha pişirin. Altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzün. Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri