Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı patlıcan dolması
Zeytinyağlı patlıcan dolması
Pratik Zeytinyağlı patlıcan dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
3 soğan
3 domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
1’er çay kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber
1 demet nane
yarım demet maydanoz, dereotu
10 kiraz domates
1 tatlı kaşığı köri
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün. İçlerini hafif tuzlayıp, 5-10 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kıyın. Baharatlı bir kapta harmanlayın. Kuşüzümlerini ılık suda yumuşaması için bekletin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuşüzümü, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların içini pirinçli harçla doldurun. Kiraz domatesleri patlıcanların üst kısımlarını örtecek şekilde yerleştirin. Geniş ve tabanı düz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla döşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı köriyi karıştırıp tencerenin kenarından dökün. Dolmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta hararetli ocakta 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.


Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri