Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı lahana sarması
Zeytinyağlı lahana sarması
Pratik Zeytinyağlı lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 orta boy beyaz lahana
1 demet karalahana
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolma baharı
2 kesme şeker
8 su bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Soğanları kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Zeytinyağını kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip kavurun. 1 bardak sıcak su ekleyin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın. Lahana yapraklarını tek tek açın. Uç kısımlarına iç malzemeden yerleştirip, kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın. Lahana sarmalarını tencereye dizip 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri