Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı lahana sarması
Zeytinyağlı lahana sarması
Pratik Zeytinyağlı lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 orta boy beyaz lahana
1 demet karalahana
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolma baharı
2 kesme şeker
8 su bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Soğanları kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Zeytinyağını kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip kavurun. 1 bardak sıcak su ekleyin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın. Lahana yapraklarını tek tek açın. Uç kısımlarına iç malzemeden yerleştirip, kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın. Lahana sarmalarını tencereye dizip 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri