Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu pazı sarma
Tavuklu pazı sarma
Pratik Tavuklu pazı sarma Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
500 gram tavuk göğüs eti
3 demet pazı yaprağı
2 soğan, 2 domates
1 demet nane, 1 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve naneyi kıyın. Kavuk eti, soğan ve haşlanmış pirinç, domates, nane, maydanozu tuz ve karabiber ekleyip bir kapta karıştırın. Pazı yapraklarını tuzlu suda hafif haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece alın. Yaprakların damarlı kısımlarını kesip düz zemine açın. Üzerlerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip sarın. Tencerenin dibine birkaç pazı yaprağı serip hazırladığınız sarmaları tencereye yan yana dizin. Üzerine su ve yağ ilave ederek 30 dakika pişirin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.


Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri